App Store je skvělým místem pro nákup aplikací. Pevně stanovené podmínky, které musí každá aplikace splnit před svým zveřejněním na App Store zaručí, že se zde objeví pouze schválené kousky, které splňují standardy kvality, které Apple diktuje. Nyní Apple velí, že všechny aplikace musí podporovat nejnovější zařízení iPhone X.



 

iPhone X přišel s bezrámečkovým displejem. Díky tomu se ale stalo, že se v mnoha aplikacích stále objevují škaredé lišty, které doplňují prostor, protože nemají jeho využití. Zkrátka aplikace nejsou optimalizované pro nejnovější iPhone, jeho rozlišení Super Retina a v mnoha případech nepodporují iOS 11.

Vývojářům aplikací proto přišla zpráva, ve které jim Apple nařizuje aktualizaci aplikací a optimalizaci pro iOS 11 a rozlišení Super Retina. V opačném případě budou aplikace zamítnuty a nebudou na App Store dostupné.

Apple rozeslal vývojářům zprávu:

Systém iOS 11 přináší inovativní funkce a přepracovaný obchod App Store stovkám milionů zákazníků po celém světě. Vaše aplikace mohou poskytovat inteligentnější, sjednocené a hlubší zážitky s technologií Core ML, ARKit, novými fotoaparáty API, SiriKit doménami, integrací Apple Music, funkcí drag and drop pro iPad a další.

Počínaje červencem 2018 musí být všechny aktualizace aplikací pro iOS, odeslané do App Store, postaveny pomocí sady iOS 11 SDK a musí podporovat zobrazení Super Retina pro iPhone X.“

Skvělým příkladem, že se vývojáři snaží tomuto prohlášení vyhovět je aplikace Gmail nebo Inbox, které byly aktualizovány a přináší podporu pro iPhone X. Další vývojáři se tak jistě brzy připojí a začnou vydávat aktualizované aplikace.

zdroj: idownloadblog.com