Kryptoměny a zejména potom Bitcoin jsou v posledním roce žhavým tématem. Není tak divu, že se jej i čeští velikání jako Alza.cz snaží co nejlépe využívat ve svém businessu. Alza sice v tomto odvětví úplně nová není, sama již nějakou dobu platbu Bitcoiny, ale také jejich nákup umožňuje. Přišla si tím na nemalý 100 milionový obrat. Teď však své pole působnosti rozšiřuje i na své PayBoxy a CardBoxy – své platební terminály. Kromě Bitcoinů si v nich koupíte i LiteCoiny.



K novince se vyjádřil Jan Sadílek, marketingový ředitel společnosti Alza.cz:

„Nákup kryptoměn nikdy nebyl jednodušší. Stačí si nainstalovat mobilní aplikaci Alzy a v menu Moje Alza – Moje kryptopeněženka přidat ke svému účtu adresu své hardware peněženky. U jakéhokoliv PayBoxu nebo CardBoxu na našich prodejnách poté zákazník zadá pouze své telefonní číslo a může skrze platební terminál rovnou kryptoměny nakupovat. Směna probíhá vždy za aktuální kurz a proto se jedná o nejvýhodnější variantu.“

Zakoupenou kryptoměnu poté zákazník najde ve své virtuální peněžence. Alza navíc poskytuje ve svých platebních terminálech nákup platební kartou, čímž je platební systém Alzy v česku naprosto unikátní.

Tím však změny nekončí. Na své si přijdou i zaměstnanci. Změny se totiž dočká systém jejich odměn, část své mzdy totiž odteď mohou na požádání dostávat v kryptoměně, respektive v Bitcoinu. Nejrychlejší žadatelé již nalezli část výplaty ve svých virtuálních peněženkách. K novince se vyjádřil Marek Premus, personální ředitel Alza.cz:

„Alza chce být průkopníkem nejen na poli e-commerce, ale i osvíceným zaměstnavatelem. V našich řadách máme lidi, kteří bedlivě sledují technologické trendy a kryptoměnami už dávno disponují, nebo je dokonce těží. Proto jim chceme nabídnout i tento zajímavý benefit, kdy část mzdy převedeme do jejich kryptopeněženek.

Zdroj: tyinternety.cz