Namísto spoléhání na QR nebo na čárové kódy letos používá společnost Apple na WWDC technologii NFC s Face ID nebo Touch ID pro ověření průchodu.



V minulých letech všichni účastníci dostali fyzické karty s čárovými kódy, které měli nosit s sebou. V posledních několika letech se tyto fyzické karty spoléhaly na vstup pomocí NFC. Když účastník bude chtít vstoupit, průchod se objeví na uzamčené obrazovce. Na vyskakovacím okně se pak objeví průkaz a pomocí Face ID nebo Touch ID se přihlásí. Použití NFC pro vstupy není zcela nový, ale je to vzácné. Společnost Apple povoluje tento systém, aby podpořila NFC, ale jen málo lidí tento proces přijalo.

To se zdá být podobné, jako použití NFC při vstupu do hotelového pokoje, což je rys, který byl měl přijít v iOS 12. Tato technologie by se měla pomalu rozšířit i do hotelů, kanceláří a dalších. V roce 2017 Apple vydal watchOS 4 s platformou GymKit, která umožňuje dvoucestnou synchronizaci dat mezi Apple Watch a tréninkovým strojem. Proces autentizace a párování je prováděn také prostřednictvím NFC.

Zdroj: appleinsider.com