Kalifornská společnost představila operační systém iOS 12 pro iPhone a iPad. Nový operační systém je zaměřen také na starší zařízení, například na iPhone 6 Plus.



Všechna zařízení, která podporují iOS 11 budou podporovat také iOS 12. Spuštění aplikací v novém operačním systému bude až dvakrát rychlejší než v předchozím operačním systému.

Dále obsahuje ještě větší možnosti pro rozšířenou realitu, podpory se dočkají například aplikace od Adobe. Bude možné pomocí iPhonu i iPadu například zjistit rozměry fotografie.

Mezi další novinky patří zrychlení chodu procesoru v případě potřeby a poté ustálení pro zvýšení životnost baterie.

Apple přichází také s ARKit 2. Toho využije například společnost Lego. Rozšířená realita od Applu přináší dosud neuvěřitelné možnosti. Můžete se podívat dovnitř domečků postavených ze stavebnice Lego.

Aktualizace se dočkaly také fotografie. Nově bude možno vyhledat fotografie pomocí místa, času nebo lidí, kteří se na fotografiích nacházejí.

Samozřejmě jablečná společnost nemohla zapomenout ani na virtuální asistentku Siri, která nyní dokáže pomocí aplikací třetí strany například vyhledat vaše ztracené klíče. Pokud často nestíháte, nyní vám Siri ještě více pomůže, protože jsou do ní nainstalovány zkratky. Pro nastavení zkratek bude sloužit zcela nová aplikace ,,Shortcuts“.

Omlazení se dočkala aplikace Akcie, jež nebyla aktualizována od iOS 7, což je již pěknou řadu let. Nově bude tato aplikace dostupná i na iPadu.

Aplikace Diktafon bude nově také dostupná i na iPadu.

iBooks se nově jmenuje Apple Books a samozřejmě je také vylepšená.

V ovládacím centru můžete nyní přímo nastavit, na jakou dobu chcete mít zapnutou funkci ,,Nerušit“. Nově bude možné zjistit, kolik času jste strávili v různých aplikacích a také nastavit, kolik času chcete v aplikaci strávit. Jedná se o velmi dobré vylepšení, které zvýší vaši produktivitu. Zkrátka upozorní vás, že už moc dlouho prokrastinujete například na Instagramu. Jedná se o funkci Week Activity Sum.

Apple představil Tongue Detenction, Animoji budou vypadat lépe, pokud vypláznete jazyk. Dočkali jsme se nových Animoji T-Rexe, ducha a Koaly.

Zcela nově se objeví Memoji – personalizované emoji. Velmi se podobají Bitmoji, avšak nyní nativně od Applu. Funkci bude možné využívat také přímo ve fotoaparátu.

Velké aktualizace se dočkala aplikace FaceTime, konečně budou možné skupinové hovory, kterých se bude moci účastnit až 32 osob. Animoji a Memoji bude možné využívat také ve FaceTime, což přinese mnoho zábavy.

Viditelných novinek v iOS 12 Apple moc nepředstavil, avšak co je důležitější, s novým systémem by měla přijít stabilita pro všechna zařízení, především pro ty starší.

 

Zdroj: theverge.com