Apple rozšířil možnost platby pomocí operátorů na TIM v Itálii, Bite v Lotyšsku a Litvě, U Mobile v Malajsii, Singtel a StarHub v Singapuru, Sunrise ve Švýcarsku a O2 ve Velké Británii podle aktualizovaného dokumentu podpory.



Tato platební metoda umožňuje zákazníkům nakupovat v iTunes Store, App Store, Apple Books nebo zaplatit za předplatné služby Apple Music, aniž by museli propojit debetní nebo kreditní kartu s účtem Apple ID. Místo toho jsou nákupy přidány na účet zákazníka za telefonní služby. Tento způsob platby je již nabízen vybranými operátory v Rakousku, Belgii, Dánsku, Francii, Německu, Japonsku, Hongkongu, Itálii, Norsku, Rusku, Singapuru, Španělsku, Švédsku, Švýcarsku, Tchaj-wanu, Turecku, Saudské Arábii a Spojeného království.

Mezitím byla rozšířena podpora Apple Mapy do Chorvatska a Slovinska. Podpora Apple Mapy začala nejprve ve Spojených státech a v Číně v systému iOS 11. Funkce se od té doby rozšířila do Austrálie, Rakouska, Belgie, Kanady, Chorvatska, České republiky, Finska, Francie, Německa, Maďarska, Polska, Jihoafrické republiky, Švédska, Švýcarska a Velké Británie.

Zdroj: macrumors.com