Společnost Apple vydala novou verzi macOS High Sierra, která přináší podporu zpráv do služby iCloud. macOS 10.13.5 je nyní k dispozici pro všechny kompatibilní počítače Mac prostřednictvím Mac App Store.



Aktualizace macOS High Sierra 10.13.5 zlepšuje stabilitu, výkon a zabezpečení vašeho Macu a doporučuje se všem uživatelům. Tato aktualizace přidává podporu pro Zprávy ve službě iCloud, která vám umožní ukládat zprávy s přílohami do iCloudu a uvolnit tak místo na počítači. Chcete-li tuto funkci povolit, přejděte na položku Předvolby v části Zprávy, klikněte na položku Účty a poté vyberte možnost Povolit zprávy v iCloud.

Tato aktualizace je zpřístupněna několik dní po aktualizaci iOS 11.4 pro iPhone, iPad a iPod touch. Jakmile povolíte funkci Zprávy v iCloud zjistíte, že má několik výhod. Pokud odstraníte zprávu z počítače Mac, zmizí ze všech zařízení s nejnovější aktualizací softwaru. Další výhodou je, že při instalaci nového počítače Mac se objeví historie zpráv. To dříve vyžadovalo obnovení počítače Mac ze zálohy. macOS 10.13.5 je k dispozici pro všechny počítače se systémem macOS High Sierra z Mac App Store.

Zdroj: 9to5mac.com