Společnost Apple dnes ráno nasadila novou beta verzi nadcházející aktualizace watchOS 5, tentýž týden, co vydala první beta verzi po zahájení vývojářské konference. watchOS 5 je nejnovější verze softwaru, který běží na Apple Watch.



Chcete-li ji nainstalovat, potřebujete správný konfigurační profil, který lze získat prostřednictvím vývojářského centra společnosti Apple. Jakmile je profil nainstalován, watchOS 5 beta může být stažena pomocí aplikace Watch na iPhone, jděte na Obecné -> Aktualizace softwaru. Apple Watch musí mít 50 procent baterie, musí být umístěn na nabíječku a v dosahu iPhone. Bylo by rozumné nainstalovat beta verzi na jiné zařízení, než na primární zařízení, protože je to verze, která může obsahovat ještě chyby. První beta verze byla stažena krátce poté, co byla vydána kvůli hlášením, že některé Apple Watch činí nepoužitelnými. watchOS 5 je významnou aktualizací, která představuje výzvy, abyste mohli soutěžit s přáteli.

Dále Walkie-Talkie s funkcí push-to-talk pro rychlou komunikaci s lidmi, s nimiž mluvíte nejvíce a automatickou detekcí tréninku. Mezi další nové funkce patří nové typy tréninku zahrnující jógu a turistiku a podporu WebKit pro prohlížení některých webových stránek v  Apple Watch. watchOS 5 je k dispozici pouze vývojářům a ne veřejným beta testerům (protože neexistuje žádný způsob, jak downgradovat software Apple Watch), takže ti budou muset počkat, dokud nebude software oficiálně vydán na podzim, aby si ho vyzkoušeli. Aktualizace watchOS 5 běží na všech modelech Apple Watch Series 1, Series 2 a Series 3. Není k dispozici pro modely první generace „Série 0“, pravděpodobně kvůli problémům s výkonem a bateriemi.

Zdroj: macrumors.com