Společnost Apple dnes nasadila první veřejnou beta verzi macOS Mojave a poskytla tak šanci vyzkoušet si software ještě před jeho oficiálním vydáním. Dnešní veřejná beta verze by měla být stejná jako beta verze pro vývojáře, která byla zveřejněna minulý týden.



Ti, kteří se zaregistrovali do testovacího programu Apple, budou moci stáhnout macOS Mojave prostřednictvím mechanismu Aktualizace v Mac App Store. Ti, kteří chtějí být součástí testovacího programu společnosti Apple, se mohou zaregistrovat prostřednictvím webových stránek Apple. Mějte na paměti, že před instalací macOS Mojave byste měli zařízení zálohovat a neměli byste ji instalovat na primární zařízení, protože beta verze jsou nestabilní a často mají mnoho chyb.

Hlavní novinkou macOS Mojave je celosystémový režim Dark Mode, který uživatelům nabízí nový způsob zobrazení operačního systému. Vylepšený Mac App Store usnadňuje objevování skvělých aplikací, zatímco nová tapeta se v průběhu dne jemně mění. Vylepšené okno Finder s nabídkou Galerie, bočním panelem, rychlým vzhledem a rychlými akcemi usnadňuje manipulaci, úpravu a uspořádání souborů. Funkce Stacks organizuje všechny soubory na ploše.

Apple udržuje vaše data bezpečnější než kdy jindy s novými bezpečnostními a ochrannými vlastnostmi a Safari v systému macOS Mojave usnadňuje sledování prostřednictvím sdílených  tlačítek a prostřednictvím konfigurace vašeho systému. macOS Mojave je kompatibilní s modely MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini a iMac, modelů iMac Pro 2017 a Mac Pro od konce roku 2013 a poloviny roku 2010. macOS Mojave bude k dispozici v beta verzi  pro příštích několik měsíců, takže Apple dokáže vyřešit chyby před vydáním.

Zdroj: macrumors.com