Ming-Chi Kuo je vážený analytik se zaměřením na společnost Apple, i když už před pár měsíci uváděl, že s předpovědí kolem Applu končí, tak dnes vydal novou tiskovou zprávu, kde prozradil zajímavé informace o tom, co bude Apple představovat v roce 2018 a 2019.



iPhony

Letos mají být představeny nové modely telefonu iPhone a všechny budou vycházet z designu bezrámečkového displeje na přední straně, jako má iPhone X.

  • iPhone X 2. generace
  • iPhone X Plus s 6,5″ OLED displejem
  • iPhone X mini s 6,1″ LCD displejem s nižší cenou a očekáváním v překonání prodejnosti aktuálního iPhonu X s OLED displejem 600 až 700 dolarů v USA
  • iPhone SE 2 (možná)

iPhony mají být představeny v září letošního roku, nejpravděpodobnější datum je 11.9.2018 a můžeme očekávat už letos, stejně jako příští rok významné inovace, ale analytik nechtěl být konktrétnější. Prodej nových iPhonů má být zahájen v říjnu 2018. Stále se spekuluje i o třech objektivech na zadní straně telefonu, podobně jako Huawei P20 Pro.

iPad, nový levný MacBook Air a Apple Watch 4. generace

Ming-Chi Kuo uvádí představení všech třech produktů v druhé polovině roku 2018, teoreticky i ve stejném termínu, jako iPhony. iPady se mají dočkat konečně Face ID. Aktualizovaná levná verze MacBooku Air s Retina displejem. Apple Watch s větším displejem, který se vejde do stejného rozměru těla hodinek.

Obchodní válka mezi USA a Čínou

Věříme, že je nepravděpodobné, že Apple bude přímo ovlivněn obchodní válkou, protože hraje důležitou roli jak v čínské, tak i v americké ekonomice. Zda čínští spotřebitelé odmítají koupit produkty společnosti Apple kvůli antiamerickému sentimentu.

Na trhu s levnou technologií je Apple sám sobě konkurentem, což znamená, že musí nabídnout nové modely, které vyzvou spotřebitele k nárůstu požadavků na výměnu, aniž by došlo k významným požadavkům na výměnu, které by mohly posílit nové modely po iPhonu 6.“ Apple dnes nabízí spoustu starších modelů, které si stále drží cenu, ale řadí se už do kategorie levných smartphonů. Zároveň stále pokračuje podpora v podobě iOS aktualizací, takže uživatelé nemají příliš velký důvod k výměně za nový model.

Zdroj: macrumors.com, bloomberg.com