Samotný Apple zveřejnil první pohled na macOS 10.14 před WWDC, včetně přepracovaného Xcode, aplikace News a nového videa. Vývojář Steve Troughton Smith dnes sdílel příspěvěk na Twitteru.



Díky tomu známe pohled na některé věci, které můžeme očekávat od připravované aktualizace Apple. Do Xcode příchází tmavý režim, což možná naznačuje tmavý režim i pro Mac. V současné době ani iOS nebo macOS nemá tmavý režim. V počítači Mac může být lišta nabídek změněna ze světlého na tmavý vzhled a v zařízení iOS je obsažena funkce známá jako Smart Invert, která tento záměr napodobuje. Celé uživatelské rozhraní je tmavé, s bílým textem a ikonami. Panel nástrojů v dolní části má také nový, tmavší odstín, což umožňuje zobrazení pozadí.

K dispozici je také nově navržená ikona černého koše, ačkoli většina ostatních ikon vypadá beze změny. Také vidíme jednu z nových výchozích systémových tapet, která zobrazuje písečné duny pod hvězdnou noční oblohou. Dále je třeba poznamenat, že pod nově navrženým Xcode vidíme ikonu, kterou jsme na Macu ještě neviděli: News. To, že aplikace News přišla i do Macu, není překvapením, protože této platformě se zdá v iOS daří dobře. Nevýhodou bylo, že tato aplikace nebyla dostupná i pro Mac, což by se nyní mělo změnit.

https://twitter.com/stroughtonsmith/status/1002893737037582336

Zdroj: appleinsider.com