Mnoho uživatelů, kteří přejdou nejčastěji ze systému Android si stěžuje na složitost vkládání hudby, vyzvánění, zálohování fotek nebo dokonce kopírování souborů z iPhonu a iPadu. Ano, Apple má toto propojení iOS zařízení pomocí aplikace iTunes a aplikací Fotky (pro macOS). V redakci také uznáváme, že toto rozhodně není pohodlné řešení pro snadné vkládání fotografií, hudby a vyzvánění. Uzavření systému přes určitou aplikaci zaručuje bezpečnost, které jiné systémy v základním nastavení postrádají.



Naštěstí existuje aplikace iMazing, ta umožňuje snadnou správu vašeho iPhonu a iPadu, podobně jako to můžeme znát u zařízení se systémem Android, tedy zobrazení samostatných složek a souborů, které můžete kopírovat, vkládat a mazat. iMazing jsme vyzkoušeli v redakci a funguje skvěle a spolehlivě, až je překvapivé, že Apple dovolil vstup do správy iOS zařízení.

iMazing 2 funguje i se systémem iOS 12, ale vývojáři aplikace prozradili, že chystají další novou aktualizaci.

iMazing 2 dokáže i kompletní zálohování iOS zařízení, stejně jako přenesení na jiné zařízení, obnovu ze zálohy nebo smazávání. Aplikace je natolik propracovaná, že můžete dokonce prohlížet vaše zpráva a zmeškané hovory.

Příjemnou věcí je potom záloha pouze SMS zpráv a nebo kontaktů, pokud nedůvěřujete Apple úložišti na iCloud.com.

Cena:

  • 999,- Kč stojí Single režim pro 1 počítač Windows nebo Mac
  • 1.399,- Kč stojí program Universal pro 2 počítače Windows nebo Mac
  • 1.899,- Kč stojí program Family pro 5 počítačů Windows nebo Mac
  • Více na imazing.com/store

Shrnutí:

DigiDNA si z naší redakce zaslouží iMazing 2 jednoznačně pochvalu je propracování aplikace, jednoduchý design, podporu na Windows a Mac. Dále podporu pro systém iOS 12, který je zatím do září 2018 vydán pouze pro vývojáře.

Pokud nejste kamarádi s iTunes, tak se jedná o skvělou náhražku, která je uživatelsky mnohem příjemnější ve srovnání s nativní aplikací iTunes od Applu. Jednoduché zálohování jednotlivých položek a správu souborů, hudby, fotografií a vyzvánění.

Zajímavé aplikace od stejných vývojářů:

Rovněž si můžete zdarma stáhnout iMazing Mini, to je bezplatná aplikace určená pro počítače Mac a PC, která automaticky a bezdrátově zálohuje vaše zařízení iOS a soukromě pomocí Wi-Fi sítě.

Vývojáři DigiDNA nemají pouze iMazing 2 pro správu iPhonu a iPadu, ale v Mac App Storu existuje od stejné společnosti i iMazing HEIC Converter.

‎iMazing Converter
‎iMazing Converter
Developer: DigiDNA SARL
Price: Free
  • ‎iMazing Converter Screenshot
  • ‎iMazing Converter Screenshot
  • ‎iMazing Converter Screenshot
  • ‎iMazing Converter Screenshot
  • ‎iMazing Converter Screenshot
  • ‎iMazing Converter Screenshot