Společnost Microsoft dnes představila Office 2019 pro Mac. Nový program je k dispozici pro firmy a organizace, které nepoužívají software Office 365 založený na cloudovém systému.



Společnost Microsoft oznámila v příspěvku na blogu, že od dnešního dne bude sada Office 2019 pro Mac vydána v druhé polovině roku 2018. Dále také uvádí, že Office 365 ProPlus je nejlepší volbou pro komerční využití, ale uznává, že Office 2019 pro Mac je vhodný pro organizace, které nejsou připraveny k přesunu do cloudu. Office 2019 pro Mac poskytuje nové funkce, které pomáhají uživatelům vytvářet úžasný obsah za méně času. Aktualizace zahrnuje režim ostření v aplikaci Word; Přechody Morph, export videa ve formátu 4k v aplikaci PowerPoint, nové grafy a funkce v aplikaci Excel.

Tyto funkce jsou sice již zahrnuty v sadě Office 365 ProPlus, ale nejsou k dispozici v Office 2016 pro Mac. Společnost Microsoft také uvedla, že sada Office 2019 pro Mac pomůže IT správcům snadněji spravovat software, včetně podpory populárního softwaru Jamf Pro. Nástroje příkazového řádku umožní IT administrátorům centrálně řídit, jak a kdy se aplikace Office používají v zařízeních uživatelů.

Zdroj: 9to5mac.com