Asistent společnosti Apple Siri byl aktualizován s podporou pro sport, před světovým pohárem, v Brazílii, Rusku, Dánsku, Finsku, Malajsii, Turecku, Saúdské Arábii a Izraeli.



Tato nová podpora v devíti nových zemích rozšiřuje sportovní informace na celkem 35 zemí, včetně Spojených států. Majitelé iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod a Mac se mohou zeptat Siri na otázku například: Jaké týmy jsou ve skupině A? Kdo je v týmu Anglie? Kdo vyhrál zápas Argentina-Island? Kromě rozšiřující se sportovní podpory pro Siri plánuje Apple také po celý měsíc podporovat fotbalové hry. Mezi zvýrazněné aplikace budou patřit například FOX NOW a BBC Sport, zatímco hry budou obsahovat FIFA Mobile a PES 2018.

Apple také plánuje vložit obsah Světového poháru do aplikace News prostřednictvím časopisu Eight by Eight a speciální seznamy skladeb v Apple Music pro každou ze 32 účastnících se zemí. Také Podcasty budou obsahovat redakční sbírku světového poháru „The Beautiful Game“, stejně jako iBooks, kde bude speciální výběr knih související s World Cup. Světový pohár FIFA 2018 odstartuje tento týden 14. června a trvá do 15. července.

 

Zdroj: macrumors.com