iOS 12 představuje novou funkci, která pomáhá uživatelům určit, kolik času tráví se zařízením. Důležitým aspektem toho je pomáhat rodičům řídit používání zařízení svých dětí. Podívejme se, jak nastavit Screen Time na iPhonu nebo iPadu dítěte.



Předtím jsme se zabývali základy funkce Screen Time, tedy jak používat nová data, grafy a detaily, které nabízí. Nyní se podíváme na přizpůsobení této funkce, omezení aplikací a dalších parametrů pro zařízení dítěte. Nezapomeňte, že iOS 12 je v současné době k dispozici pouze jako vývojářská beta verze, avšak veřejná beta verze bude pravděpodobně vydána brzy.

Jak nastavit Screen Time na iPhonu nebo iPadu dítěte

  • Otevřete Nastavení v zařízení iPhone nebo iPad vašeho dítěte.
  • Klepněte na Screen Time.
  • Při prvním otevření se zobrazí úvodní obrazovka s možností nastavení jako rodič, klepněte na tlačítko.
  • Postupujte podle pokynů, chcete-li přizpůsobit limity aplikací, obsah a soukromí a vytvořit přístupový kód.
  • Chcete-li provést jakékoli úpravy, můžete se vždy vrátit do NastaveníScreen Time.
  • Můžete také dálkově spravovat zařízení připojená k vašemu účtu iCloud prostřednictvím Rodinného sdílení. Přejděte do NastaveníVaše jménoRodinné sdíleníScreen Time.

Zde je náhled, jak vypadá Screen Time po dosažení limitu aplikace:

Ignorování limitu bude vyžadovat rodičovský přístupový kód pro spravovaná zařízení, nebude však potřeba, pokud nastavíte limity na svém vlastním zařízení.

Pokud vaše dítě má více zařízení iOS, Screen Time pracuje bezproblémově mezi nimi, takže se nemusíte starat o nastavení limitů pro každé zařízení. Po nastavení na jednom zařízení se limity vztahují na všechna zařízení.

Pro všechna zařízení připojená k účtu iCloud můžete snadno zobrazit všechna data, jak je uvedeno níže. Klepněte na NastaveníScreen TimeVšechna zařízeníZařízení (v pravém horním rohu).

Zdroj: 9to5mac.com