Apple dále pokračuje ve své bitvě proti čipovému výrobci Qualcomm. Podle zprávy společnosti Bloomberg Apple podal petici do Úřadu pro patenty a ochranné známky v USA, aby napadl čtyři patenty Qualcomm.



Apple chce, aby patentová kancelář zrušila čtyři patenty společnosti Qualcomm a uvedla, že nezahrnují nové nápady. Všechny jsou součástí patentového sporu, který Qualcomm podal v roce 2017 proti firmě Apple na federálním soudu v Kalifornii. Patenty, které jsou napadeny, zahrnují způsoby automatického zaostřování digitálního fotoaparátu; zařízení, které funguje jako telefon i osobní digitální asistent; dotykové displeje; a paměti obvodu. Christie Thoene, mluvčí Qualcomm, uvedla, že společnost pro to nemá žádné komentáře.

Bloomberg uvádí, že Apple napadl platnost dalších 398 patentů. Patentový úřad však obecně pracuje rychleji než soudy a pravidelně ruší patenty, které se týkají kauzy porušení. Apple se obvykle snaží zrušit patenty, když je žalován za jejich porušení. Dalším krokem v tomto procesu je patentová a odvolací komise, aby přezkoumala petice od společnosti Apple a poskytla společnosti Qualcomm příležitost vyjádřit se k tomuto případu.

Zdroj: 9to5mac.com