Apple představil řadu praktických funkcí v systému macOS Mojave. Jednou z nich je funkce Stacks, která pomáhá udržet pořádek na vaší pracovní ploše tím, že automaticky uspořádá vaše soubory a dokumenty.



Patříte-li mezi ty, kteří mají pracovní plochu počítače plnou různých ikon, Stacks v macOS Mojave bude pro vás záchrana. Tato funkce automaticky uspořádá všechny ikony a soubory na ploše, aby bylo zajištěno, že butete mít vždy pořádek. To by mělo také usnadnit nalezení správných souborů, když je budete potřebovat.

Jak používat Stacks v macOS Mojave

Použití Stacks v systému macOS Mojave je velmi jednoduché. Jediné, co musíte udělat, je kliknout pravým tlačítkem myši na prázdnou oblast na ploše a vybrat možnost Použít Stacks. Mojave pak bude pokračovat se seskupením všech souborů v závislosti na jejich typu. Takže všechny ikony budou uspořádány a umístěny pod zásobníkem obrázků. Pokud však pro tento typ souboru neexistuje žádný odpovídající zásobník, bude jeho zástupce nadále zobrazován na ploše samotný.

Můžete také změnit způsob, jakým funkce Stacks organizuje soubory. Ve výchozím nastavení jsou zásobníky vytvořeny na základě typu souboru. Změnit to můžete například v závislosti na přidaném datu, naposledy otevřeném datu, značkách a dalších.

Chcete-li to provést, jednoduše klepněte pravým tlačítkem myši na pracovní plochu, vyberte možnost Skupiny a poté vyberte, jak chcete, aby se v zásobnících seřazovaly soubory. Dokonce můžete kliknout pravým tlačítkem na zásobník a použít stejné soubory filtrů na soubory v něm. Takže pokud chcete, aby se nejprve objevily naposledy otevřené soubory, můžete tento filtr použít. Dále můžete dokonce kliknout pravým tlačítkem myši na zásobník a vytvořit novou složku se všemi soubory, které jsou v daném zásobníku přítomny.

Zdroj: iphonehacks.com