Chcete-li zajistit, aby vaše zařízení iPhone, iPad a iPod touch byly aktuální, již brzy budete mít možnost zapnout Automatické aktualizace. Tato užitečná nová funkce byla totiž představena v iOS 12.



Zapnutím funkce Automatické aktualizace zajistíte, že vaše zařízení iPhone, iPad nebo iPod touch bude mít vždy nejnovější verzi softwaru iOS. Používání nejnovější verze iOS pomáhá chránit vaše zařízení před škodlivým softwarem a všemi známými hrozbami, které by ohrozily vaše soukromá data. Na druhou stranu Apple obvykle přestává podepisovat starší verze iOS velmi brzy, takže někteří uživatelé by se mohli chtít spíš sami rozhodnout kdy zařízení aktualizují. Také důležité je, že tato možnost funguje samostatně na každém zařízení iOS, které vlastníte.

Jak povolit Automatické aktualizace v systému iOS 12

  •  Otevřete aplikaci Nastavení v zařízení iPhone nebo iPad se systémem iOS 12 nebo novějším.
  • Klepněte na položku Obecné.
  • Klepněte na Aktualizace softwaru.
  • Pokračujte na položku Automatické aktualizace.
  • Přemístěte přepínač do polohy zapnuto.

Nyní váš iPhone nebo iPad stáhne aktualizaci, jakmile bude k dispozici. Budete muset přijmout různé podmínky předtím, než se stahování skutečně zahájí. Samozřejmě, můžete ručně zkontrolovat aktualizace v Nastavení nebo naplánovat aktualizaci softwaru přes noc. Nebojte se o svá mobilní data, protože aktualizace softwaru iOS se stáhnou pouze přes Wi-Fi a když je váš iPhone, iPad nebo iPod touch připojen k napájení.

Zdroj: idownloadblog.com