Až vyjde macOS Mojave a uvidíte Mac App Store, zjistíte, že vypadá velmi dobře. Je téměř totožný jako App Store v iOS. V dnešním článku si ukážeme rychlý pohled na tuto změnu designu.



Od svého uvedení na trh v roce 2011 nabízí Mac App Store nejrozsáhlejší katalog aplikací na světě. Bohužel, obchod pořád vypadal téměř stejně jako před sedmi lety. To se ale nyní změní. První věc, kterou si všimnete je široké využití prostoru. Ať už se jedná o tradiční Light Mode nebo úplně nový Dark Mode, mezi slovy, snímky aplikací a videozáznamy, je hodně bílého a šedého prostoru.

V levé části obrazovky Mac App Store najdete některé nové karty, včetně známé karty Seznamte se, která přichází z iOS. Další záložky jsou Produktivita, Práce, Hry, Vývojáři, Kategorie a Aktualizace.

Seznamte se
Na této stránce naleznete představení různých aplikací, z nichž každé je napsáno editory App Store. Najdete zde také odkazy na nejoblíbenější aplikace, včetně seznamů nejlepších placených a nejlepších aplikací dostupných zdarma, které jste si oblíbili.

Produktivita
Zde najdete různé aplikace, které vám pomohou upravit fotografie a obrázky nebo aplikace pro spisovatele.

Práce
Na této kartě najdete aplikace týkající se podnikání, pro vytváření poznámek a úkolů a aplikace pro vývojáře.

Hry
V macOS Mojave společnost Apple opět kladla důraz na hry. Na této kartě tedy najdete logické hry, „Hry, které máte rádi“ a další.

Vývojáři
Nový Mac App Store má sekci jen pro vývojáře. Ta obsahuje aplikace pro design, videa a další témata.

Kategorie
Na této kartě najdete aplikace a hry uspořádané podle kategorií. Mezi ně patří podnikání, vzdělávání, zábava a další. Když chcete něco nového, zde je místo, kam jít.

Aktualizace
Jak můžete očekávat, zde naleznete aplikace s dostupnými aktualizacemi ke stažení. Klepnutím na položku Aktualizovat vše nainstalujte všechny dostupné aktualizace nebo klepnutím na Aktualizovat vedle každé aplikace v seznamu nainstalujte aktualizace jednotlivě.

Podrobnosti o aplikaci
Když na aplikaci kliknete, najdete zde cenné informace včetně recenzí, videí, podobných aplikací a dalších. Tato stránka vám bude jistě povědomá, protože je téměř shodná s tou, která se nachází v iOS.

Zdroj: idownloadblog.com