Pokémon Company dnes představila Pokémon: Let’s Go, Eevee! a Pokémon: Let’s Go, Pikachu ! Dvě nové hry pro Nintendo Switch jsou navrženy tak, aby se připojily k Pokémon Go na iPhonu a dalších mobilních zařízeních a nabízejí mnoho herních funkcí, které jsou dostupné právě v Pokémon Go.



Hráči budou schopni chytit Pokémona pomocí Pokémon Go v iOS nebo Android a pak přenést tyto Pokémony na Nintendo Switch. Každý z původních 151 Pokémonů lze přenést přes Nintendo Switch pomocí Bluetooth. Jak je ukázáno na doprovodném videu, hráč chytí Dratiniho na telefonu a pak vytáhne Nintendo Switch a přenese ho do parku, kde je hráč schopen komunikovat s Pokémonem.

Video také ukazuje, že uživatel Nintendo Switch posílá dárek na zařízení Android, což naznačuje, že dárky budou také možné posílat bez ohledu na to, které zařízení používáte. Hra Pokémon: Let’s Go, stejně jako u jiných her tohoto typu, se skládá z chytání a bojování s Pokémonem. Pokémon: Let’s Go pro Nintendo Switch bude doprovázena novým doplňkem Poké Ball Plus, který lze použít pro chycení Pokémona. Poké Ball Plus je také kompatibilní s Pokémon Go.

Poké Ball Plus nabízí ovládání pohybu a rozsvítí se, vibruje a přehrává zvuky. Hráči, kteří chytí Pokémona pomocí Poké Ball Plus, budou mít pocit, že se pohybují uvnitř míče. Hry budou vydány 16. listopadu 2018. Poké Ball Plus bude k dispozici ke koupi v maloobchodních prodejnách ve stejný den. Nintendo dnes také vydala novou hru pro hráče Nintendo Switch nazvanou Pokémon Quest, která se objeví na mobilních zařízeních koncem června.

Zdroj: macrumors.com