Jak pokračuje právní bitva mezi Apple a Qualcomm, Komise Spojených států pro mezinárodní obchod doporučila včera, aby soudce shledal Apple vinným z porušení alespoň jednoho patentu společnosti Qualcomm.



Jak uvedl Reuters, toto rozhodnutí ITC je spíše pouhý návrh. V mnoha případech se však soudci často řídí právě rozhodnutím ITC. Společnost Qualcomm požádala o zákaz dovozu  iPhone. Pokud se soudce rozhodne zakázat dovoz některých iPhone, Qualcomm by to mohl použít, aby se pokusil přesvědčit Apple, aby urovnal několik dalších patentových a smluvních kauz, uvedli právní experti.

Obě strany se zabývají více než tucty soudních sporů kvůli patentům, licencím a smlouvám. Vzhledem k rozsahu této kauzy se rozhodnutí neočekává až do ledna. Tento patent se týká technologie šetřící energie, ale Apple tvrdí, že patenty Qualcomm jsou neplatné. V konečném důsledku, zatímco rozhodnutí ITC není konečné, může potenciálně způsobit potíže Apple, protože jeho kauza proti společnosti Qualcomm stále pokračuje.

Zdroj: 9to5mac.com