Pro mnoho uživatelů počítačů Mac bude jednou z nejdůležitějších změn macOS 10.14 Mojave nová aplikace Domácnost a podpora pro ovládání zařízení HomeKit se Siri na počítači Mac.



Aplikace Domácnost
V první řadě má macOS 10.14 novou aplikaci Domácnost. Jak vysvětlil Apple na WWDC, jedná se o jednu z aplikací, které přinesl z iOS do macOS. Vypadá z větší části jako aplikace na iOS, ale existují některé případy, kdy se liší. Například tehdy, kdy byste v iOS kliknuli pomocí 3D Touch, musíte na macOS kliknout pravým tlačítkem. Nicméně je důležité si uvědomit, že je to jen první beta verze macOS 10.14 Mojave, a můžeme očekávat, že Apple ji bude vylepšovat.

Pokud jde o funkce, aplikace Domácnost v systému macOS funguje stejně, jak byste očekávali. V horní části aplikace máte karty pro Domácnost, Místnosti a Automatizaci, stejně jako ikonu „+“ pro vytvoření nové scény nebo automatizaci. Na kartě Domácnost naleznete všechny své oblíbené příslušenství a scény, stejně jako v systému iOS. Klepnutím pravým tlačítkem myši můžete vybrat mezi možnostmi Quick Control (Rychlé ovládání), například změnou jasu nebo barvy, a nabídkou „Nastavení“ pro změnu ikony, názvu a dalších možností.

Na kartě Místnosti můžete filtrovat mezi různými pokoji a podívat se na jednotlivé příslušenství. Chcete-li přepínat mezi pokoji, musíte použít kartu „Zobrazit“ v liště nabídek. Pomocí možnosti „Upravit“ na liště nabídek můžete zobrazit seznam stávajících pokojů a vytvořit nové.

Konečně na kartě Automatizace můžete zobrazit a upravit stávající automatizace, zatímco tlačítko „+“ umožňuje vytvářet nové.

Siri
Nyní můžete používat Siri na vašem Macu, abyste mohli ovládat příslušenství HomeKit. To funguje přesně tak, jak byste očekávali. Jednoduše klepněte na ikonu Siri v pravém horním rohu displeje a můžete okamžitě začít zadávat příkazy.

Zdroj: 9to5mac.com