Apple ve středu aktivoval svou mobilní platební službu v Norsku s počáteční podporou bank Santander Consumer Finance a Nordea. Zdá se, že doposud nejsou známy další partnerské vztahy, ačkoli Santander je jednou z největších bank v regionu a měl by pokrývat významnou část obyvatelstva.



Společnost Apple neposkytuje uživatelům seznam místních maloobchodních prodejen, které akceptují službu Apple Pay, přičemž vlastníci iPhone a Apple Watch mohou provádět transakce v prodejnách, kde je zobrazeno buď logo Apple Pay nebo standardní symbol bezdrátové platby. Zákazníci mohou nakupovat prostřednictvím podporovaných iOS a macOS zařízení.

Služba byla zahájena v úterý v Polsku a v květnu na Ukrajině. Na domácím trhu byla zahájena v roce 2014 prostřednictvím několika bank a integrací s hlavními společnostmi pro kreditní karty. Produkt se od té doby rozšířil do řady zemí po celém světě, včetně hlavních trhů, jako jsou Austrálie, Kanada, Čína, Hongkong, Japonsko, Rusko a Spojené království. Nyní je dostupná v 24 oblastech.

Zdroj: appleinsider.com