Společnost Sonos plánuje podporu AirPlay 2 pro své reproduktory od července. Sonos již dříve uvedl, že AirPlay 2 bude k dispozici na Sonos One, druhé generaci Play 5, Playbase a v budoucích produktech.



Starší reproduktory Sonos nepodporují AirPlay 2 samy o sobě kvůli omezením procesoru, ale mohou být spárovány s Playbase, Play 5 nebo Sonos One, což tuto funkci umožní. Reproduktory Sonos s funkcí AirPlay 2 budou pracovat také s dalšími reproduktory s podporou AirPlay 2, jako je HomePod, a Apple Music bude pracovat na zařízeních Sonos pomocí Siri na spárovaném iPhone. Společnost také představila nový inteligentní reproduktor – Sonos Beam, který bude stát 399 dolarů.

Je to inteligentní reproduktor navržený pro televizor, který také podporuje AirPlay 2 a Siri. Sonos Beam a další reproduktory Sonos jsou první, kteří mají podporu AirPlay 2 a pracují s Alexa i Siri. Na Podpoře Google Assistant se také pracuje. AirPlay 2 bude aktivován na reproduktorech Sonos v aktualizaci softwaru. Předobjednávky pro Sonos Beam jsou možné od dnešního dne na webu Sonos, oficiální vydání reproduktoru by mělo být v červenci.

Zdroj: macrumors.com