Apple společně s deseti dodavateli investuje 300 milionů dolarů do fondu pro čistou energii v Číně během dalších čtyř let. Apple říká, že fond bude vyvíjet projekty v celkové výši více než 1 gigawatt obnovitelné energie v Číně, což odpovídá přibližně 1 miliónu domácností.



Nový fond Apple bude spravovat společnost DWS Group, která se specializuje na udržitelné investice. DWS rovněž plánuje investovat do fondu. „Ve společnosti Apple jsme hrdí na to, že jsme se připojili ke společnostem, které se snaží řešit klimatické problémy,“ uvedla Lisa Jacksonová, viceprezidentka pro životní prostředí, politiky a sociální iniciativy společnosti Apple. „Jsme nadšeni, že se mnoho z našich dodavatelů účastní fondu a doufáme, že pomůžeme podnikům všech velikostí přinést významný pozitivní dopad na naši planetu.“

Podle společnosti Apple fond pro čistou energii poskytne účastníkům výhodu větší kupní síly a schopnosti dosáhnout atraktivnějších a nejrůznějších řešení čisté energie. Zúčastněnými dodavateli jsou Catcher Technology, Compal Electronics, Corning Incorporated, Golden Arrow, Jabil, Luxshare-ICT, Pegatron, Solway, Sunway Communication a Wistron. Společnost Apple v loňském roce oznámila, že všechna její zařízení na celém světě jsou napájena 100 procenty obnovitelné energie, což je pro společnost úspěch.

Zdroj: macrumors.com