Emergency Alert System (EAS) je systém pravděpodobně bohužel nejvíc známý pro falešný poplach. Obyvatelé na Havaji se probudili hlasitým výstražným zvukem a zprávou o tom, že hrozí balistické střely.



V upozornění, automaticky odeslaném na všechny kompatibilní telefony na Havaji bylo dokonce konkrétně uvedeno, že se nejedná o požární cvičení, což způsobilo rozsáhlý poplach. Ve skutečnosti to ale požární cvičení bylo – a FCC chce udělat vše pro to, aby se tento typ poplachu již neopakoval. Státní a místní úředníci budou nyní moci provádět testy „živého kódu“, které budou používat stejné výstražné kódy a procesy, které by byly vyžadovány v případě skutečné nouze.

Myšlenka je, že úředníci se lépe naučí systém, zatímco veřejnost si zvykne reagovat na výstrahy a bude vědět, co očekávat. Nakonec při skutečném poplachu, by měla být menší šance na zmatek. Nevýhodou je, že všichni dostanou více upozornění. EAS se používá pro vše od povodní po válku, takže bude zajímavé vidět, jaké testovací zprávy se použijí.

Zdroj: 9to5mac.com