Apple pokračuje v rozšiřování testování autonomních vozidel. Podle nových detailů společnosti macReports má Apple nyní v Kalifornii více než 65 autonomních vozidel a pokračuje v posledních měsících v postupném zvyšování.



Tyto informace pocházejí ze záznamů podaných u kalifornského ministerstva motorových vozidel. Apple stále není nejproduktivnějším testerem autonomních vozidel ve státě. GM Cruise má 117 vozů s 333 řidiči. Waymo je na druhém místě s asi 72 vozy a 411 řidiči. Apple má 66 vozů a 111 řidičů. Zatímco společnost testuje autonomní vozidla v Kalifornii, zatím nemá povolení pro jízdu bez řidiče. To znamená, že stále je někdo za volantem, který dohlíží na testování vozidel.

Zatímco Apple zaostává za společnostmi jako je GM Cruise a Waymo, stále má značný náskok nad Teslou a další společností, jako je Toyota. Konečný cíl Apple s jeho autonomním testováním je stále nejasný. V květnu bylo oznámeno, že se společnost Apple dohodla s Volkswagenem. Je pravděpodobné, že Apple bude pokračovat v rozšiřování testování jak v Kalifornii, tak i v celé zemi, zvláště když se rozvíjí jeho partnerství s Volkswagenem.

Zdroj: 9to5mac.com