Koncem minulého měsíce jsme vás v našem článku informovali o dalším užitkovém vozidlu, které Tesla připravuje. A nemělo by jim být nic jiného, než pick-up. Již tehdy jsme vás informovali o nevídaných technologiích, kterými by mělo být nové užitkové vozidlo od Tesly vybaveno. Teď se ale Elon Musk, nynější CEO Tesly na svém Twitteru rozepsal o tomto zajímavém kousku „hardwaru“ ještě mnohem více. Čím vším bude tedy vybaven?



Prodeje pick-upů v USA jsou opravdu vysoké. Jen Severní Americe jsou pick-upy tři nejprodávanější automobily. Celkem se jich prodalo téměř 2 miliony. Není tedy divu, že by se Tesla chtěla zapojit i do této oblasti. Podle posledních informací, které jsme měli k dispozici by Tesla Pick-up měl vycházet z kamionu Semi. Samotná Tesla se již pochlubila oficiální ilustrací svého pick-upu, který by měl být tak velký, že bez problému odveze klasický pick-up.

Tento měsíc se zakladatel a CEO společnosti Tesla – Elon Musk – na svém Twitteru rozepsal o tomto zajímavém užitkovém vozidle. Jak jsme psali v našem minulém článku, Musk se nejdříve zajímal, co by samotní lidé chtěli vědět o tomto připravovaném pick-upu. A následně se s námi podělil o pár zajímavých detailů. Dozvěděli jsme se díky tomu, že pick-up nabídne pohon na všechna 4 kola a doslova šílený točivý moment. Stejně tak by měl nabídnout výborné odpružení, které by se mělo přizpůsobovat aktuálnímu zatížení. To vše již ve standardní výbavě.

Naposledy jsme vás také informovali, že pick-up nabídne zabudované elektrické zásuvky, které umožní i používání výkonných strojů „hladových po elektrické energii“. Teď máme potvrzené, že nový pick-up od Tesly skutečně nebude pro uživení těchto elektrických zásuvek potřebovat přídavný spalovací generátor. Stejně jak se dalo očekávat, i nový pick-up nabídne 360° autonomní systém, který mimo jiné nabídne i možnost autonomního podélného parkování. Tedy něčeho, co již nabízí dnešní osobní automobily od americké automobilky Tesla.

Kdy se nového pick-upu dočkáme však zůstává tajemstvím. Osobně si myslím, že se automobilka bude v současné době soustředit zejména na svůj aktuální největší problém – výroba modelu 3. A i když všechno dobře dopadne, mohli bychom se jej podle mých odhadů dočkat nejdříve po roce 2020.

Zdroj: vtm.cz