Společnost Apple nedávno najala firmu Sterling Crispin, novou firmu zabývající se virtuální realitou, která vyvinula malířskou aplikaci pro mobilní VR brýle, jak uvádí Variety.



Tato aplikace, nazvaná „Cyber ​​Paint„, je navržena tak, aby uživatelům VR mohli vytvářet 2D a 360 stupňové snímky. Cyber ​​Paint je k dispozici pro brýle Oculus Go, Daydream, GearVR a Vive Focus.

Podle LinkedInu se Crispin připojil k Applu v květnu 2018 jako „prototypový výzkumník“, což je zajímavý název, který Apple napsal o rumunském zájmu o virtuální realitu.

Apple uvedl, že má tajnou výzkumnou jednotku složenou ze stovek zaměstnanců, kteří pracují na AR a VR, a zkoumá způsoby, jak lze tyto dvě nové technologie používat v budoucích Apple produktech.

Několik dřívějších úniků naznačuje, že společnost Apple vyvíjí několik prototypů hlavových souprav na AR a VR, která by však mohla obsahovat až 8K rozlišení pro každé oko a pracovala tak s virtuálními a rozšířenými aplikacemi na realitu. Údajně se má pracovat i na speciální krabici s vysokorychlostní bezdrátovou technologií na krátký dosah.

Systém pro rozšířenou realitu by se mohl jmenovat „rOS“, nebo být součástí iOS. Apple se snaží uvést na trh v roce 2019 a 2020 nové zařízení s tímto zaměřením.

Zdroj: macrumors.com