Minulý měsíc společnost Apple konečně uznala, že malé procento modelů MacBook a MacBook Pro s Butterfly klávesnicí může mít problémy s lepivými nebo nereagujícími klávesami a zahájil celosvětový servisní program nabízející bezplatné opravy postižených klávesnic.



Může to způsobit prach nebo jiné částice, jako jsou drobky ze sendviče, které se dostávají do mechanismu pod klávesy. V předchozích dnech nás Apple překvapil vydáním nových MacBooků Pro, které obsahují vylepšenou klávesnici třetí generace pro tiché psaní, podle tiskové zprávy společnosti Apple. Apple nikdy veřejně nepotvrdil, zda se klávesnice třetí generace zabývá výše popsanými problémy. Netrvalo dlouho, než odborníci na opravy v iFixit otevřeli nejnovější 13-palcový MacBook Pro s Touch Barem a objevili tenkou silikonovou membránu pod každou klávesou, o čemž řekli, že jasně zabraňuje vniknutí prachu.

Poté, MacRumors získal interní dokument od společnosti Apple, který jasně potvrzuje, že klávesnice má membránu pod klávesami, aby se zabránilo vnikání prachu do mechanismu klávesnice. Nyní v jiném interním dokumentu, který společnost MacRumors získala, oznámil Apple, že bude vydávat sérii 60 minutových webových vysílání zaměřených na údržbu notebookových klávesnic. Poskytovatelé služeb jsou instruováni sledovat tato videa v soukromí a v prostředí mimo zákazníky. Apple uvádí, že bude diskutovat o anatomii současných kláves, zaměří se na řešení problémů a ukáže, jak čistit klávesnice a nahrazovat klávesy.

Zdroj: macrumors.com