V srdci Milána připravuje Apple finální přípravu na otevření svého 17. Apple Store v Itálii. Nová pobočka bude první v celé zemi, která se plně zapojí do myšlenky Apple Store jako moderních městských náměstí ve spojení s novým designem firmy.



Apple Piazza Liberty, pojmenovaný po svém umístění v historické čtvrti se může pochlubit pozoruhodnými architektonickými prvky, které ji odlišují od všech předchozích Apple Store. Návrh začíná rozsáhlým venkovním amfiteátrem, který sestupuje z náměstí směrem k fontánám, které vytvářejí ohromující stěnu vody. Návštěvníci sestoupí skrz kašnu do podzemního skladu, kde pracuje 230 zaměstnanců. Venkovní prostor bude sloužit k pořádání společenských akcí, jako jsou letní filmy a setkání Today at Apple.

Apple chce, aby se náměstí stalo místem, kam přicházejí lidé k odpočinku, povídání si a objevování nových zájmů. Dnešní oznámení přichází prostřednictvím nového rozhovoru s  Angelou Ahrendts, který zveřejnil italský ženský časopis Io Donna. Podle Ahrendts se 26. července uskuteční slavnostní otevření. Stejně jako Apple Fifth Avenue v New Yorku bude Apple Store otevřen 24 hodin denně. Jak Piazza Liberty, tak i podzemní prostor jsou kulturně významné pro Milán.

Samotná náměstí byla pojmenována po bývalém historickém hotelu del Corso, jehož fasáda byla přesunuta na severní stranu náměstí v roce 1955. Jinde kolem náměstí se nacházejí budovy z roku 1836. Pod náměstím Piazza Liberty Apple zrekonstruoval bývalé kino Apollo, které se zavřelo v lednu roku 2017 poté, co zde působilo od roku 1959. Historie kinematografického regionu se rozprostírá až do roku 1870, kdy se blízké milánské divadlo otevřelo. Amfiteátr Apple bude nepřímým nástupcem původní organizace a bude pokračovat v kinematografickém dědictví, které bylo vytvořeno téměř před 150 lety.

Zdroj: 9to5mac.com