Tesla prodala ve Spojených státech 200.000 elektromobilů, řekl ve čtvrtek mluvčí společnosti, což znamená nižší slevu na daních, zatímco konkurenti jako Mercedes-Benz, BMW AG a Audi AG uvedou na trh elektrické modely za plnou daň.



V rámci rozsáhlého zdokonalení daňového režimu jsou k dispozici první prostředky ve formě daňových kreditů, které snižují náklady na elektrická vozidla, pro prvních 200 000 takových vozidel prodávaných výrobcem automobilů. Po každých šesti měsících se sleva na dani sníží o 50 procent, dokud se nevyčerpá. Od 1. ledna příští rok bude daňový úrok ve výši 7 500 dolarů klesat na přibližně 3 750 dolarů v polovině roku, informoval internetový server Tesla. Klesající daňový kredit je považován za znevýhodnění společnosti Tesla a GM vůči nově vstupujícím na trh, jejichž prvních 200 000 modelů bude mít nárok na plnou daň.

GM prodá 184 000 elektrických nebo hybridních vozidel do června, podle internetových stránek insideevs.com, která sleduje prodej elektrických vozidel. V březnu velvyslanec společnosti GM, Mary Barra vyzval kongres k rozšíření spotřebitelského daňového úvěru pro elektrická vozidla, neboť společnost posílila výrobu Boltu v reakci na silnou poptávku. Minulý týden GM uvedla, že poptávka po Boltu ve Spojených státech, Kanadě a Jižní Koreji překonala výrobu a že ve čtvrtém čtvrtletí by zvýšila produkci o 20 procent.

 
Zdroj: autoblog.com