Světový den Emoji odstartuje 17. července a ve slavení této události dnes Apple sdílel detaily o nových Emoji, které přijdou do zařízení iOS později v tomto roce v rámci vydání Unicode 11.



Apple plánuje v letošním roce představit 70 nových Emoji znaků s novými možnostmi pro červené vlasy, šedé vlasy, kudrnaté vlasy nebo žádné, spolu s tvářemi, které zahrnují chladnou tvář, tvář párty, nalíčenou tvář a obličej se srdíčky. Také zde jsou superhrdinové, amulet ve tvaru oka a symbol nekonečna, spolu s novými zvířaty, jako je klokan, páv, papoušek a humr. Nové potraviny obsahují mango, salát, cupcake a dort.

 

Úplný seznam emoji zahrnutých do Unicode 11 je uveden na webu Emojipedia a Emojipedii také poskytl rozhovor Alan Dye, viceprezident Apple pro návrh uživatelského rozhraní. Podle Dye se Apple při navrhování nových postav Emoji drží návrhu, který je nejvýraznějším a nejvíce nadčasovým znázorněním dané položky. Neexistuje však žádný specifický vzorec, který by určoval vzhled každého Emoji. Všechny nové Emoji, které Apple dnes sdílel, budou k dispozici ve všech systémech iOS, macOS a watchOS a budou se připojovat ke stovkám možností Emoji, které jsou již k dispozici. Apple neříkal, kdy budou vydány nové, ale mohly by vyjít vedle verze iOS 12 v září nebo v aktualizaci iOS 12 později v tomto roce.

Zdroj: macrumors.com