Průmyslový analytik Ming-Chi Kuo předpovídá novou zprávu o plánech společnosti Samsung, ty mají totiž kopírovat Apple v podobě nabídnutí 3 různých velikostí Galaxy S10. Právě iPhony v roce 2018 se mají dočkat velikostí 5,8″, 6,1″ a 6,4″. Prostřední velikost telefonu má být cenově dostupnější iPhone a to hlavně z důvodu LCD displeje namísto OLED.



Všechny tři iPhony mají mít Face ID a Samsung plánuje přidání ultrazvukové čtečky otisků prstů v displeji. Vestavěné odemykání pomocí obličeje Samsung nezvládl moc dobře a raději přechází na Touch ID, tedy pouze otisk prstu. To bylo mnohem dřív, než Apple nasadil Face ID.

Odhalení nových Samsungů se očekává 9. srpna, tedy zhruba měsíc před představením nových iPhonů.

Levnější Galaxy S10 bude mít podle Kua také kompromisy, jako je snímač otisků prstů zabudovaný do okraje zařízení. Zadní systém má stejný širokoúhlý objektiv 12 megapixelů a 12-megapixelový teleobjektiv jako Galaxy S9 + a zcela nový 16-megapixelový objektiv s úhlopříčkou 120°.

Samsung také říká, že zvažuje přidání 3D rozpoznávání obličeje do řady Galaxy S9, v souladu s ID tváře na iPhone X. Modely Galaxy S8 a Galaxy S9 již obsahují rozpoznávání obličeje, ale je to 2D a testy dokázaly, že jdou snadno oblbnout třeba fotografií.

Jedna funkce, kterou společnost Samsung ještě nemá kopírovanou, na rozdíl od několika dalších výrobců smartphonů se systémem Android, je zářez v displeji iPhone X. Modely Galaxy S9 stále mají štíhlé, jednotné rámečky v horní a spodní části displeje, ačkoli Samsung patentoval vrubový design smartphonu a mohl jej použít.