Úsilí společnosti Apple v Indii bylo dosud dobře zdokumentováno, ale nová zpráva od Bloombergu popisuje, jak se Applu tyto věci nedaří, jak společnost doufala. Zpráva vysvětluje, že Apple ztratil několik klíčových prodejních manažerů v posledních týdnech.



Podle společnosti Bloomberg Apple ztratil v této zemi svého prodejního a distribučního šéfa, vedoucího obchodního trhu a vedoucího prodeje telekomunikačních operátorů. Zdroje uvádějí, že indický prodejní tým společnosti Apple nyní prochází reorganizací. Nejsou to první manažeři, kteří opustili tým společnosti Apple. V prosinci odjel ředitel operace společnosti Apple do Indie a byl nahrazen Michelem Coulombem, o němž se říká, že si v této roli není jistý.

Zatímco Coulomb má bohaté zkušenosti s prodejem, jeho tým pomalu rozvíjí obchodní vztahy na trhu. Zástupci společnosti v Indii nereagovali na e-maily. Apple má jen 2 procentní podíl na trhu v Indii a prodal v zemi v roce 2017 pouze 3,2 milionu iPhonů. V tomto roce prodal zatím méně než milion zařízení podle výzkumu společnosti Counterpoint. Apple se zatím k této situaci ještě nevyjádřil.

Zdroj: 9to5mac.com