Jak již bylo uvedeno v minulých zprávách, Apple má velký zájem o zdravotnictví. Společnost provedla pozoruhodné změny a pokračuje v tom v aplikaci pro lékařské záznamy. Nová zpráva z CNBC tento týden zkoumá, jak se Apple snaží uspět v přeplněném zdravotnickém průmyslu.



CNBC vysvětluje, že v rozsáhlém měřítku mohou společnosti jako Alphabet, Apple, Amazon, Microsoft a Salesforce uskutečnit velké kroky ve zdravotnictví, protože se drží toho, co umí. To znamená, že každý z nich využívá své síly, spíše než se snažit o revoluci celého trhu. Pro Apple, jak vysvětluje zpráva, to znamená  zaměřit se na věci jako soukromí, důvěra spotřebitelů a design. Apple uspěl tím, že se opřel o své odborné znalosti v oblasti designu a důvěry spotřebitelů. Apple Watch pomáhá spotřebitelům zůstat zdraví tím, že jim pomáhá nastavovat a dodržovat pravidelné cvičební cíle.

Je to způsob, jak lidi naučit používat iPhone k ukládání jejich lékařských záznamů. Na druhou stranu Apple zůstává mimo oblasti, kde má málo odborných znalostí. To znamená všechny oblasti, které jsou silně regulován. Co to je? Cokoliv, co je silně regulováno, jako jsou zdravotnické prostředky nebo prodeje léků, kde má Apple málo relevantních zkušeností. Cook se v rozhovorech vyjádřil, že nechce, aby se Apple Watch stal regulovaným lékařským produktem.

Zdroj: 9to5mac.com