Dnes ráno v Seattlu Apple přivítal zákazníky v úžasném novém Apple Store v srdci University Village, velkolepého nákupního centra. Čtenářka webu 9to5Mac Kim Ahlberg se zde zastavila a vyfotografovala několik fotografií nových designových prvků, které se zde nacházejí.



S nízkou střechou a intenzivně moderní architekturou stojí nová  Apple University Village v přímém kontrastu s vedlejším umístěním společnosti. Dnes ráno, v 9:30, zákazníci vstoupili do úchvatné verandy obchodu, kde se návštěvníci mohou zastavit a posedět. Seattle Times podrobně popsal některé z působivých nových designových prvků projektu, včetně židlí Adirondack, které byly vyrobeny na zakázku. 9-palcové skleněné panely umožňují příchod čerstvého vzduchu a dřevěné stropy jsou rozděleny pouze hliníkovými pásy vedoucími ke konstrukčním sloupům.

Snad nejpozoruhodnějšími částmi nového Apple Store jsou dva vysázené záhony, jeden i uvnitř, kde byly vysázeny japonské javorové stromy. Střešní světlíky poskytují uvnitř ještě více přirozeného světla. Přírodní prvky jsou klíčovým designovým prvkem v University Village. Kožené čalouněné lavice poskytují výhled na vnitřní zahradu. Obchod v Seattlu je druhý, který přijímá nový styl sedadel. První byl Apple Cotai Central v Macau, který se otevřel včera.

Dalším nejvýznamnějším bodem je masivní videokamera, která je základním prvkem nových Apple Store, ale je velmi důležitá pro Apple. V loňském roce se společnost v celosvětovém měřítku rozšířila o vzdělávací a komunitní řadu. Podle Angely Ahrendtsové se maloobchodní strategie musí vyvíjet nad rámec prodeje, aby zůstala relevantní.

Je zde také místo pro obchodní jednání a spolupráci. Tyto prostory jsou tradičně vyhrazeny pouze pro největší Apple Store, ale nedávno se dostaly do stále více nových projektů.

Dnes ráno se také v USA znovu otevřel Apple Palo Alto po krátké 48denní rekonstrukci. Skromná rekonstrukce je prvním obchodem Apple, který obdrží nové uspořádání firmy a zachovává mnoho klasických prvků návrhu. Další fotografie poskytl webu 9to5mac čtenář Peter Cao.

Zdroj: 9to5mac.com