S očekávaným oznámením finančních výsledků za třetí fiskální čtvrtletí (Q3) letošního roku – druhé kalendářní čtvrtletí – které Apple oznámí ve své zprávě pro investory ještě dnes, analytici očekávají, že se iPhone X podílel na celkovém prodeji iPhonů zhruba 25%. Pokud je to pravda, znamenalo by to výrazný nárůst v průměrné prodejní ceně za 1 iPhone – ASP.



Magazín Wall Street Journal ve své analytické zprávě předpokládá 14,5% nárůst ASP, což by znamenalo průměrnou prodejní cenu $694. Apple ve své zprávě přímo nezmiňuje prodeje jednotlivých iPhonů, ale ASP, celkový zisk a počet prodaných iPhonů mluví za vše. Trh je také optimistický co se týče nadcházejících iPhonů.

„Analytici předpokládají celkový zisk za toto čtvrtletí přibližně 59,5 miliard dolarů, 13% nárůst je očekáván později tento rok po představení 6,1″ LCD modelu, 5,8″ a 6,5″ OLED modelů iPhonů.“

Analytici taktéž očekávají výrazný nárůst v odvětví provozovaných služeb společnosti Apple. Tim Cook totiž investorům slíbil, že firma navýší své zisky v tomto odvětví mezi lety 2017 a 2020 na dvojnásobek.

„Předpokládáme, že zisky společnosti z oblasti služeb narostly o 25% na 9,2 miliard amerických dolarů za poslední čtvrletí.“

Zdroj: 9to5mac.com