Program Text Pilot od Firefox umožňuje uživatelům testovat experimentální funkce a poskytovat zpětnou vazbu, která pomáhá ke zlepšení služby, a dnes společnost rozšiřuje program o dvě mobilní aplikace.



První z nich je aplikace pro iOS, která se nazývá Firefox Lockbox, a umožňuje přístup k uloženým heslům, takže se můžete snadno přihlásit do různých dalších aplikací na vašem iPhonu. Synchronizuje se s existujícími účty v prohlížeči Firefox a importuje hesla, která jste již uložili do Firefoxu. Pak můžete procházet seznam všech hesel, zkopírovat ten, který potřebujete, přejít na jinou aplikaci a vložit ho do pole pro přihlášení. Společnost říká, že aplikace je zabezpečena 256bitovým šifrováním a podporuje odemknutí pomocí Touch ID a Face ID.

Druhou aplikací je Notes by Firefox pro uživatele systému Android. Ti mohou přijímat a ukládat poznámky mezi stolními a mobilními zařízeními. Jakákoli poznámka zapsaná v prohlížeči Firefox může být synchronizována s novou mobilní aplikací a naopak. Pro zájemce o testování aplikací budete potřebovat účet Firefox a Firefox Sync, abyste získali všechny funkce. Firefox Lockbox je k dispozici v App Store zdarma.

Zdroj: macrumors.com