Na začátku tohoto měsíce Apple aktualizoval jeho modely MacBooků Pro, mimo jiné je také osadil novými procesory. Byl však přinucen přistoupit k architektuře Coffe Lake, která je vyráběna 14-nanometrovým výrobním procesem. To vše kvůli zpoždění ze strany Intelu. Samotný Intel však nyní poskytl více informací k tomu, kdy se 10-nanometrového procesoru na architektuře Cannon Lake budeme moci dočkat.



Cannon Lake procesory byly původně zamýšleny ke spuštění v roce 2016, ale Intel byl nakonec donucen představení posunout. A ani v posledním čtvrtletí věci nevypadaly příliš růžově. Jak ale poznamenal server CNBC, toto čtvrletí už jsou zprávy optimističtější. Podle CEO Intelu by k uvedení mělo dojít s největší pravděpodobností na konci roku 2019.

Taktéž poznamenal, že 10-nanometrové Cannon Lake procesory budou k dispozici pro výrobce zařízení ještě před Vánoční nákupní sezónou 2019, je však nejasné, kolik kusů bude připraveno a jestli tak budou moci výrobci skutečně představit zařízení s Cannon Lake procesory už v roce 2019, nebo budou muset čekat až do roku 2020.

Zdroj: 9to5mac.com