Inovativní společnost Tesla vizionáře Elona Muska se pravděpodobně dostala z nejhoršího. Ani teď to nebude jednoduché, ale dosti pravděpodobně se právě zachránila z toho nejhoršího. Nejnovějšího modelu 3 totiž americká automobilka konečně dokáže vyrobit slibovaných 5000 kusů za týden.



Výrobu Modelu 3 již od samotného zahájení výroby provázely problémy. A to zejména díky přehnané automatizaci výrobní linky a chybně nastaveným výrobním procesům. Kromě pomalé výroby bylo také hromada vozů špatně vyrobených a celkově to tak vypadalo spíše špatně. Samotná Tesla má v současné době okolo 420 tisíc předobjednávek na Model 3 a po zahájení zkušebních jízd očekává, že toto číslo ještě výrazně naroste. Bylo tak potřeba konat. A hodně rychle.

Samotný Elon Musk situaci označil jako výrobní peklo. Posledních 12 měsíců od zahájení výroby podle něj bylo nejobtížnější období firmy za celou dobu její existence. Jak ale podle názvu tohoto článku určitě více, Tesle se z něj konečně alespoň částečně podařilo dostat. Vyhráno ještě rozhodně není, ale Tesla konečně vyrábí slibovaných 5000 kusů Modelu 3 týdně. Má v tom ale půlroční zpoždění, kdy během posledního půl roku byly i týdny, kdy Tesla vyrobila sotva stovky Modelů 3. Kromě tohoto milníku Tesla zaznamenala také nejvíce vyrobených kusů za týden, celkem 7000, pokud k číslu Modelů 3 přidáme ještě Modely S a X.

Kromě přísnějšíc norem a vylepšení procesu výrobu k tomuto číslu napomohl i provizorně a narychlo postavený stan, který Tesla postavila z přebytečných dílů, které se jí válely na skladech. V něm postavila další výrobní linku na Modely 3. Podle slov Elona Muska se tato linka podílela na celkovém počtu vyrobených vozů asi 20%. Tesla Model 3 se také stal nejžádanějším automobilem střední třídy v USA. Pokud se tedy Tesle podaří Model 3 dodávat včas, má vysoké ambice stát se vůbec nejprodávanějším automobilem všech dob. Zájem o něj je totiž obrovský.