Funkce True Tone automaticky upraví vyvážení bílé na obrazovce MacBook Pro tak, aby odpovídalo barevné teplotě světla kolem vás, což, jak říká Apple, poskytuje přirozenější zážitek z práce na zařízení.



Je to hodně podobné funkci Night Shift, ale dynamičtější a nepřetržitě se přizpůsobující okolnímu prostředí. Pokud jste ve slabě osvětleném prostoru s žárovkami, displej je teplejší a žlutší. Pokud jste venku v zamračeném dni, displej bude vypadat chladnější a modřejší. Možná se ptáte, jak funkce True Tone v novém MacBooku Pro funguje. Tak se na to pojďme podívat. Apple uvedl, že nový MacBook Pro má vícekanálový senzor okolního světla vedle fotoaparátu FaceTime HD, který dokáže posoudit jas i teplotu barev a dodal, že by měl být displej otevřen, aby tuto funkci umožnil. Apple dodal, že True Tone nepoužívá fotoaparát FaceTime HD pro jeho provoz.

Dále uvádí, že snímač okolního světla v modelech MacBook Pro předchozí generace může hodnotit pouze jas, což naznačuje, že True Tone není funkce, která lze povolit na starších počítačích prostřednictvím budoucí aktualizace softwaru. Informace také naznačují, že True Tone bude pracovat pouze na monitorech LG UltraFine 4K, LG UltraFine 5K a Thunderbolt. Apple to však přímo nepotvrdil. Funkce True Tone vám pomůže snížit namáhání očí. Může být zapnuta nebo zakázána v části Předvolby systémuMonitory spolu s možnostmi Night Shift a Automatický jas.

Zdroj: macrumors.com