Apple přidal do nových True Tone technologii do nových MacBooků Pro 2018. Jedná se vlastně o senzory, které hlídají okolní světlo a cílem je udržet stejnou barevnost ať už jste s MacBookem Pro na přímém slunci a nebo v místnosti, kde jsou pouze zářivky. MacBook Pro 2018 má 500 úrovní jasu a podporou širokého spektra barev P3.



Co je True Tone?

Poprvé představený v ekosystému u 9,7″ iPadu Pro, True Tone je systém společnosti Apple, který udržuje vyváženost bílé barvy na displeje ve stejném vzhledu pro uživatele bez ohledu na okolní světlo kolem obrazovky. Když je zařízení přesunuto z jednoho prostředí do druhého, tak je obrazovka vnímána uživatelem pořád stejně.

Rovněž je stejné podání barev v různých světelných podmínkách důležité pro fotografy, ilutrátory, nebo tvůrce videí a animací.

Další možností je i zabarvení ve večerních hodinách do teplejších barev. Tato barva totiž uklidňuje tělo a proto je vhodnější teplejší tón bílé, aby mohl uživatel lépe např. usnout, to se samozřejmě hodí více u usínání s telefonem, než na noční práci u MacBooku Pro.

Možnost True Tone můžete na iPhonu X, iPhonu 8, iPhonu 8 Plus a iPadu Pro vypnout v nastavení, to stejné se očekává i MacBooku Pro.

Zdroj: appleinsider.com