Canary, výrobce inteligentních domácích bezpečnostních kamer, dnes představil novou SOS aplikaci, která spolupracuje s iOS kdekoli, kde mají uživatelé připojení k internetu.



Nová aplikace Safety Button se automaticky spojuje s místní policií a nabízí uživatelům možnost získat pomoc bez nutnosti mluvit. Canary uvádí, že Safety Button může poskytnout záchranné služby na základě vaší polohy do 5 sekund s přesností přibližně 5 metrů. Společnost říká, že průměrné volání na číslo 911 může trvat přibližně 6 minut a dosáhne se mnohem méně přesné polohy. Také řešení, které je přímo v iPhone a Apple Watch nabízí, že uživatelé mohou volat o pomoc rychleji.

V každém případě je nová bezpečnostní funkce společnosti Canary zdarma k dispozici svým členům. A jak to funguje: Cítíte strach? Otevřete aplikaci a přidržte palec na bezpečnostním tlačítku. Jakmile jste v bezpečí, uvolněte tlačítko a zadejte svůj čtyřmístný kód. V nebezpečí? Jednoduše uvolněte tlačítko a nezadávejte kód. Místní policie bude informována o vaší nouzové situaci a přesné poloze.

Zdroj: 9to5mac.com