V systému iOS 12 Apple uživatelům poskytl nástroje, které  umožňují ztlumit zařízení, je-li to požadováno. Jedním z těchto nových nástrojů je rozšířená sada možností Nerušit.



Díky těmto změnám je výhodnější používat funkci Nerušit, která je nyní mnohem chytřejší.

Jak vyvolat nové možnosti funkce Nerušit v iOS 12

  • Otevřete Ovládací centrum přejetím přes pravou stranu dolů v zařízení iPhone X nebo posunutím směrem nahoru na jiných zařízeních.
  • Pomocí 3D Touch nebo dlouhým stisknutím ikony, která vypadá jako měsíc, vyvoláte všechny možnosti funkce Nerušit. Ty lze pak vybrat klepnutím.
  • Funkce Nerušit je výchozí ovládací prvek v rámci Ovládacího centra a je k dispozici vždy, takže to není volba, která by měla být povolená prostřednictvím možností přizpůsobení ovládacího centra.

Všechny nové možnosti funkce Nerušit v iOS 12

V Ovládacím centru existuje několik nových možností, kdy funkci Nerušit můžete zapnout na nějakou dobu, po které se pak automaticky vypne. Mezi tyto možnosti patří:

  • Na jednu hodinu.
  • Až do dnešního večera (nebo odpoledne/rána v závislosti na čase – je to obecně několik hodin).
  • Dokud tato událost nebude ukončena (pokud máte v kalendáři nastavenou časovou událost).

Ne všechny tyto možnosti budou vždy viditelné. Pokud například nemáte naplánované žádné události, tato možnost se nezobrazí. První dvě, které vám umožňují nastavit Nerušit na hodinu nebo do večera/odpoledne/rána jsou k dispozici vždy. Pod těmito možnostmi je tlačítko Naplánovat (viz obrazovka nahoře), která otevře aplikaci Nastavení, abyste mohli nastavit určitou dobu, kdy chcete zapnout funkci Nerušit. Toto je také místo, kde můžete zapnout možnost Nerušit v době spánku, což zabraňuje zobrazování upozornění na obrazovce iPhonu v noci.

Správa nastavení Nerušit

Jděte do nabídky Nastavení > Nerušit, nebo pomocí výše uvedené části Naplánovat v Ovládacím centru. Většina těchto nastavení není nová, ale mysleli jsme si, že by bylo užitečné nabídnout rychlý pohled na další nastavení Nerušit, vedle toho, co je nového v systému iOS 12. V aplikaci Nastavení můžete aktivovat nebo deaktivovat funkci Nerušit, nastavit určitou dobu pro možnost Nerušit, zapnout nebo vypnout nebo aktivovat režim Noční. V této části najdete také možnosti Nerušit při jízdě.

Zdroj: 9to5mac.com