Společnost Apple spolupracuje se středními a vysokými školami po celém světě a poskytuje studentům učební osnovy v rámci své iniciativy „Everyone Can Code“, v níž se učí vývoj aplikací s výukovým programem Swift.



Aby společnost Certiport umožnila vysokoškolským studentům a zaměstnavatelům tyto dovednosti potvrdit, spolupracovala s firmou Apple a vytvořila certifikační program App Development with Swift. Nový program je k dispozici pro střední a vysoké školy a byl postaven na programu Everyone Can Code společnosti Apple, se zvláštním zaměřením na vývoj aplikací pomocí Swift vyvinutou inženýry. Program je navržen tak, aby umožnil studentům, kteří nemají žádné zkušenosti s programováním, aby si vytvořili vlastní aplikace a získali certifikaci. „Získání certifikace pro vývoj aplikací poskytne studentům důvěru, kterou potřebují k dalšímu programování,“ řekl Ray Murray, viceprezident Business Development společnosti Pearson VUE.

„Získání certifikace potvrzené společností Apple ukazuje, že mají přehled o jazyce a mohou ho použít k vytvoření inovativních aplikací pro iOS. Očekáváme, že tato nová certifikace získá širokou popularitu.“ Studenti budou vyzkoušeni na základě svých základních dovedností s nástroji Swift, Xcode, Simulator, Interface Builder, Playground a dalšími nástroji pro vývoj aplikací a studenti, kteří projdou, získají digitální odznak, který lze přidat do životopisu nebo portfolia. Společnost Certiport plánuje na podzim roku 2018 zahájit první zkoušku App Development with Swift Certification.

Zdroj: macrumors.com