Společnost Philips i nadále rozšiřuje svoji nabídku chytrých světel Hue podporujících HomeKit. Tentokrát svoji nabídku rozšířila o chytré světlo do koupelny – respektive osvětlené zrcadlo – s názvem Hue Adore.



Dříve v toto týdnu společnost představila venkovní Hue LightStrip, což je světelný proužek vhodný pro použití ve venkovním prostředí. Přidal se tak k dalším venkovním produktům, které společnost Philips letos představila. Při rozšiřování svého portfolia s chytrými světly tak došlo i na představení „chytrého zrcadla“.

Zrcadlo Hue Adore má vestavěný ovládací prvek pro zesvětlování a ztmavování světla a pro osvětlení používá, stejně jako zbytek řady Hue, LED diody. Světlo je určeno do koupelny a tak je samozřejmostí, že je vodě-odolné. Na rozdíl od svých bratříčků z řady Hue však nenabízí 16 milionů barev, ale pouze bílou barvu. Stejně jako pro zbytek řady Hue, budete i pro toto chytré zrcadlo potřebovat Hue Bridge, pokud chcete, aby fungovalo s HomeKitem. Takhle svůj nový produkt popisuje Philips:

„Toto Philips osvětlení je designováno speciálně do vlhkých prostředí. Bylo testováno, aby bylo možné zaručit jeho vodě-odolnost. Hodnocení odolnosti IP se skládá ze dvou čísel: první je odolnost proti prachu a druhé číslo reprezentuje odolnost proti vodě. Toto koupelnové světlo disponuje hodnocením IP44, takže je chráněno proti stříkající vodě. Tento produkt je nejčastěji používán a designován pro použití v koupelnách.“

Jak poznamenal server The Verge, nové zrcadlo bude vyžadovat větší úsilí při montáži, jelikož jej nestačí prostě namontovat do závitu, jako žárovku, ale bude jej nutné připojit, jako klasický „lustr“. Ačkoliv je světlo již veřejně vyobrazeno na UK stránce Philipsu, společnost zatím objednávky nepřijímá. Předpokládá se, že se chytré zrcadlo začne prodávat příští měsíc.

Zdroj: 9to5mac.com