Jak jsme již poznamenali, Apple má letos velmi rušný rok. Nejen, že vydal nové MacBooky, ale očekává se také vydání dalších zařízení. My se v dnešním článku zaměříme na Apple Watch Series 4.



Přečtěte si vše, co v současné době víme o Apple Watch Series 4, včetně změn designu, nových zdravotních prvků a dalších.

Design
Letošní Apple Watch bude obsahovat první značnou změnu designu od uvedení zařízení do provozu v roce 2015. Podle spolehlivého analytika Ming-Chi Kuo, Apple plánuje snížit velikost rámečku a poskytnout mu větší displej a hladší přechod od obrazovky k okraji. Ve zprávě v březnu Kuo vysvětlil, že nové modely Apple Watch budou zhruba o 15 procent větší než současné Apple Watch Series 3. Nedávno tvrdil, že Apple Watch Series 4 bude obsahovat displeje o rozměrech 1,57 palce a 1,78 palce pro modely 38 mm a 42 mm. Pro srovnání Apple Watch Series 3 má 1,5-palcový a 1,65-palcový displej pro modely 38mm a 42mm, což je značná změna.

Jak napsal Michael Steeber: „S ohledem na to jsme porovnali obě velikosti Apple Watch Series 3 vedle toho, jak by vypadala Series 4. Při menších rámečcích je nutné zakřivovat okraje displeje podobným způsobem jako u iPhone X. Tato malá změna výrazně zlepšuje použitelnost zařízení. Fotografie by zobrazovaly více detailů, ciferníky by mohly zobrazovat větší číslice a více textů by se mohlo vejít na obrazovku najednou, což znamená menší posun digitální koruny.“

Bez tlačítka

Zpráva společnosti Fast Company minulý měsíc podrobně popisuje, jak by Apple mohl vypustit digitální korunku a boční tlačítko ve prospěch těch, které fungují pomocí Taptic Engine. V podstatě by boční tlačítko Apple Watch již nebylo skutečným tlačítkem. Místo toho, když jej stisknete, bude to, jako byste zmáčkli skutečné tlačítko, ale zpětná vazba by fungovala skrze Taptic Engine. Tato změna bude znamenat několik věcí. Jednou z nich bude zlepšení vodotěsnosti díky chybějící mezery mezi tlačítky. Dále, jak vysvětlil Fast Company tlačítka Solid State také zabírají méně místa než tradiční tlačítka, a mimo jiné uvolňují vnitřní prostor pro větší baterii.

Zdravotní vlastnosti
Není žádným tajemstvím, že se Apple zaměřil na zdraví a aktivitu. watchOS 5 zahrnuje další vylepšení těchto aspektů s věcmi, jako jsou soutěže aktivit, automatické zjišťování tréninku a další. Z hlediska hardwarových aktualizací, Ming-Chi Kuo tento měsíc uvedl, že Apple Watch Series 4 bude obsahovat lepší detekci srdeční frekvence. Co přesně to znamená v tomto okamžiku není jasné, jelikož Apple Watch již má nejspolehlivější detekci tepové frekvence.

Výkon
Apple Watch Series 3 učinil některé významné kroky vpřed v rychlosti a výkonu díky svému novému dvoujádrovému procesoru S3, ale určitě je stále ještě prostor pro další zlepšení. V současné době není jasné, jaký procesor Apple Watch Series 4 bude mít, ale pokud historie nějakým náznakem napovídá, víme, že Apple ho pravděpodobně nazve procesorem S4. Jaké zlepšení přinese, je však nejasné.

Cena
Cena Apple Watch téměř jistě zůstane stejná. Neexistuje žádný náznak, že Apple tento rok změní ceny Apple Watch.

Vydání
Apple Watch Series 4 budou pravděpodobně vydány v září společně s novou sestavou iPhonů. Historicky první tři modely Apple Watch byly ohlášeny během události Apple v září v souvislosti s novými modely iPhone.

Zdroj: 9to5mac.com