Na WWDC společnost Apple oznámila podporu integrace navigačních aplikací do služby CarPlay a poprvé otevřela vrata pro aplikace třetích stran. Sygic je poměrně populární aplikace pro iOS, která se zaměřuje na stahovatelné mapy pro offline použití.



Společnost nyní oznámila, že do CarPlay přinese své offline mapy. Na WWDC Apple ukázal Waze a Google Maps v rozhraní CarPlay, ale beta testeři nemohou vyzkoušet tyto funkce, dokud aktualizace nevyjde. Zatím není jasné, zda mají tyto společnosti v úmyslu dodat svou podporu pro CarPlay společně s vydáním iOS 12, ale uživatelé pravděpodobně nebudou muset čekat dlouho.

V příspěvku na blogu společnost Sygic ukázala náhled z aplikace pro iOS 12, která zahrnuje novou integraci CarPlay. Můžete vidět, jak je 3D mapa Sygic viditelná pod standardními prvky rozhraní CarPlay, jako jsou upozornění. Apple dovoluje vývojářům zobrazovat libovolný obsah jako například svou základní mapu, ale musí používat libovolnou součást systémové knihovny, které jsou umístěny nahoře na základním výkresu mapy.

Zdroj: 9to5mac.com