Tesla v současnosti využívá pro doručování svých elektromobilů poměrně standardní postup. Elektromobil je nejdříve z továrny odvezen do servisního centra a ze servisního centra si jej již zákazník sám vyzvedne. To by se ale nyní mohlo změnit. Tesla totiž testuje nový způsob doručování svých Modelů 3 a to přímo ke dveřím zákazníka.



Společnost Tesla sice již nyní nabízí zákazníkům, kteří bydlí více než 250 km od nejbližšího servisního centra vůz doručit na určitou adresu, nyní by se ale tato možnost mohla týkat více lidí. Elon Musk totiž nyní prostřednictvím svého Twitteru oznámil, že jeho společnost testuje nový způsob doručování. Elektromobil totiž z továrny poputuje přímo k zákazníkovi. V továrně bude naložen do uzavřeného přívěsu nákladního vozu a ten jej přiveze až ke dveřím zákazníka. Systém se týká nového Modelu 3.

Společnost si od nového systému slibuje zejména zmenšení vytížení svých servisních center, které už nyní praskají ve švech. Tesla totiž se zvyšujícím počtem dodávaných elektromobilů musí řešit také rozšiřování kapacit svých servisních center, ve kterých svá vozidla předává zákazníkům. Kromě ušetření času zákazníkovi a vyřešení logistických problémů společnosti Tesla také pomůže tento systém ušetřit plastové fólie, které musí být jinak na vozidle při přepravě nalepeny.

V současné době je nemožné, aby Tesla tuto možnost nabízela jinde, než v blízkosti svého sídla ve Fremontu. Jakmile ale dojde k rozšíření skladů po celém světě, bude možné nový systém rozšiřovat dál a dál.

Sledujte i nadále TeslaNovinky.cz.

Zdroj: Forbes.com