Apple by měl letos na podzim přinést drastické změny do svého iPadu. Ano, toho zařízení, které je v podstatě od začátku vypadá (až na zmenšení rámečků), stále stejně. Největší a nejdrastičtější změnou by měla být právě výrazná změna v designu – použití bezrámečkového displeje a Face ID, podobně, jako tomu je u nynějšího iPhonu X. Teď to ale dost vypadá i na některé neočekávané změny.



Nedávno uniklé schéma nového iPadu Pro nám nabídlo předběžný pohled na to, jak bude nový iPad vypadat a co nabízet. Kromě toho, co už jsme vesměs věděli nám však také nabídlo pohled na úplně nový záhadný konektor/senzor na zádech zařízení. Jak se můžete podívat na obrázku níže, záhadný konektor se nachází na zádech zařízení blízko lightning konektoru. Apple by se v této generaci iPadu kromě jiného měl zbavit i 3,5mm sluchátkového jacku. Nedávný spolehlivý zdroj serveru Macotakara předpovídal také přemístění Smart connectoru, je tedy možné, že to co vidíte, je jen jakási „druhá generace“ Smart Connectoru, který je již v dnešních iPadech.

Přemístění Smart Connectoru by uživateli umožnilo pracovat s iPadem v portrétním režimu s připojenou klávesnicí. Je to ale dobře? Za mě moc ne. Přeci jen je pro produktivitu lepší využívat iPad na šířku. Stejně tak by se mohlo jednat o Touch ID, což doufám, že se nejedná. Dokud však iPad na podzim nepředstaví, všechno jsou jenom domněnky a dohady. Co si myslíte vy, že je záhadný konektor/senzor na zadní straně?

Zdroj: cultofmac.com